pannenkoeken

Pannenkoeken geschiedenis

De eerste vermeldingen van pannenkoeken was in China en Nepal. Dit bestond uit de ingrediënten boekweit en een graansoort. De kruisvaarders namen in de 12e eeuw dit oude recept mee naar Europa. In de 13e eeuw werd de pannenkoek verbouwd in Nederland en werd de pannenkoek tot een culinaire lekkernij gemaakt. Bij het oude recept werden er ingrediënten bij gedaan, de pannenkoek werd nu gemaakt van boekweit, melk, water, een vleugje bloem en gesmolten boter. In Nederland gebruikt men nu voor het beslag bloem, melk, wat zout en bakt het in boter of olie.

Er zijn door de geschiedenis heen vele verschillende smaken en vormen van de pannenkoek bedacht. In Schotland staat hij bekend als Ulster. Dit wordt meestal geserveerd in kleine stukjes. In England en Frankrijk noemen ze het Crêpe. De Crêpe wordt meestal geserveerd met limoensap of siroop. Voor Crêpe wordt nog het oude recept van boekweit gebruikt. Bij Duitsland staat hij bekend als Pfannkuchen. Soms wordt hij in of bij de soep gegeten en in repen gesneden. In Australië wordt de pannenkoek gegeten als dessert, en in Amerika wordt de pannenkoek juist vaak gegeten als ontbijt. In Zweden kennen ze verschillende soorten pannenkoeken, soms gebakken, soms gefrituurd. De Scandinavische landen wordt de pannenkoek vaak gegeten met slagroom en een fruit jam. De geschiedenis van de pannenkoek is niet alleen in Amerika en Europa. Er zijn ook verschillende varianten in Maleisië, Afrika, de Filipijnen en nog vele andere landen.

Pannenkoeken bij Dutch diner

Wilt u pannenkoeken eten in Rotterdam? En wilt u ook nog in een warm en modern interieur zitten? Bij Dutchdiner (pannenkoekenhuis Rotterdam) worden de gerechten ter plekke in onze keuken bereid. Een van die gerechten zijn de pannenkoeken Dutch diner staat ook wel bekend als het pannenkoekenrestaurant van Rotterdam. De pannenkoek wordt volgens het ambachtelijk recept gemaakt met verse ingrediënten. De ingrediënten zijn meel, ei, melk en wat zout. Na het maken van de pannenkoek wordt hij in de koekenpan gebakken met wat boter of olie. We bieden zoetige en hartige pannenkoeken.

wij serveren het volgende:

  • Naturel Pannenkoek
  • Kaas Pannenkoek
  • Spek Pannenkoek
  • Appel Pannenkoek
  • Ham Pannenkoek
  • Likeur Pannenkoek
  • Fruitige Pannenkoek

 

Bestel en/of reserveer hier uw pannenkoeken