Poffertjes

Poffertjes geschiedenis

Poffertjes behoren tot een van de meest geliefde kermislekkernijen en zijn al eeuwenlang bekend. Dit kunnen we zien in de cijfers van de Amsterdamse kermis in 1875. Per dag werden er toen op de kermis maar liefst 700 bordjes, oftewel 16.800, per kraam verkocht.

De poffertjes worden hetzelfde gemaakt als een pannenkoek het enige verschil is dat er bij het beslag van poffertjes meestal gist als rijsmiddel wordt gebruikt. In tegenstelling tot pannenkoeken wordt een poffertje tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Hierdoor is het poffertje van binnen nog wat zachter en mooi rond. Poffertjes zijn een typisch Nederlands gerecht, maar ook al is het een typisch Nederlands gerecht is de oorsprong erg onduidelijk. Volgens theorieën komen poffertjes oftewel broedertjes uit een klooster. Franse kloosterlingen, leveranciers van hosties aan de kerken uit de buurt, zouden daar hebben geëxperimenteerd met boekweitmeel nadat een tekort was ontstaan aan tarwebloem. Vandaar dat poffertjes ook wel ‘broertjes’ genoemd worden. Ook wordt er gezegd dat Nederland er mee bekend is geraakt dankzij de marskramers en marketensters die in het kielzog van de legers van Napoleon onze streken binnen trokken.

Poffertjes bij Dutch diner

Naast hartige- en zoete pannenkoeken biedt ons pannenkoekenrestaurant ook het typisch Nederlandse gerecht poffertjes. ze zijn er bij Dutch diner in alle soorten en verschillende varianten te krijgen.

Bij uw poffertjes kunt u kiezen uit:

  • Poffertje met nutella
  • Poffertje  met jam
  • Poffertje  met gember
  • Poffertje met appel
  • Poffertje  met banaan
  • Poffertje  met ananas
  • Poffertje met warme kersen

en meer!

Bestel en/of reserveer hier uw poffertjes